Tidens tand
En revnet rude.
Man begynder at kunne ane at vejret er hårdt mod træet. Tagvinduerne er næsten helt bare, men det skyldes at jeg malede dem oven på det gamle maling, som nu skraller af. Så de skal ned, pudses og males på ny.

Det kan også anes at malingen på det andet træværk er begyndt at forsvinde. Og der er revner i. Jeg tror planen er at fylde noget i revnerne og male hele huset i 2011.

Udskiftning af knust glas
Sådan ser det ud når en plasttraktor møder et drivhusglas.

Siliconen mellem trærammen og glasset skæres fri med en skarp kniv.

Derefter skæres i siliconen som holder glasset fast. 

Når siliconen er skåret fri, kan glasskårene tages af.

Når alle glasskår er fjernet, renses karmen for siliconerester. Der må gerne være lidt silicone igen, men alle ujævnheder skal fjernes så det nye glas kommer helt ind i karmen.

Så lægges en ny stribe sanitets silicone i karmen.

Det nye glas skydes op under det øvre stykke og skubbes på plads i siliconen. Det overskydende silisone der presses ud, kan fjernes.

Sidst afsluttes med at lægge en pyntefuge der dækker en evt revne mellem glas og karm. Og vupti.......efter 10 min. arbejde er ruden skiftet.

Den er sku grøn....
Tja....først var den hvid, og nu er den grøn. Siden mod vest og nord - som ikke får direkte sollys, der dyrker jeg så alger. Dog ikke ret længe. I foråret 2011 bliver hele drivhuset skruppet ned i en blanding af algedræber og brun sæbe. Derefter får det en gang maling.

Malingen er begyndt at skalle af mange steder. Jeg var helt sikkert for sløv med at behandle træet ordentligt fra starten. Dels var træet ikke tørt nok til at blive malet på, og så troede jeg at jeg kunne spare grunderen, når jeg brugte oliemaling. Men ak.....efter bare 5 år, skal alt ydre træ slibes og males.

Her kan det også ses hvordan siliconen slipper fra træet. Det virker som om træet krymper, men det passer nok med at jeg limede glassene i, selv om træet ikke var helt tørt. Så når træet er malet på nyt, skal alle fuger gåes igennem.
Trælse lærepenge, men nu ved i det.......træet skal være helt tørt før der males og monteres glas.😉

Så slår muren sprækker. Men OK.......muren er bygget på en gammel eksisterende sokkel, og den er bestemt ikke 90 cm dyb, og dermed frostsikker. Og med de sidste 2 kolde vintre, er der altså rykket lidt ved det hele. Takke være sanitetssiliconen, er der ikke glas der sprækker.