Kerteminde
Min mor inviterede mig engang til Kerteminde hvor maleren, Johannes Larsen, havde sit barndomshjem, og det er et fantastisk sted. Ud over et flot galleri, er der også et drivhus man kun kan drømme om.
Drivhus fra Viby Sjælland

 

Et pænt stort trædrivhus fra en i Viby Sj.

Her et drivhus fra Tønder. Det er Hans Christian der har været i gang, og på en smart måde undgået de skrå stivere. Huset er på 2 x 6 m og der er anvendt store plexiglas plader som glas. Stivheden i dem gør det unødvendigt med skråstiverne. Huset er bygget i 2008.

HC's hjemmebyggede drivhus i Tønder

Bygherren i drivhuset. Han siger det var "bimle dyrt" men at konen elsker det.

På besøg hos farbror Gerner (som egentlig er min fars bror). Han har altid inspireret mig med hans fikse ideer til bla vanding og udluftning. Han udnytter de ting han har, og skruer det sammen så selv STORM P ville være misundelig. Her et kik ind i en for stue, hvor planterne overvintre og nye laves om foråret.

Plantebordet med tilhørende "værktøj".

Min gamle farmor på 91 i gang med at stjæle små planter til hendes have.

Stefan i Gedved har været i gang selv, med dette flotte resultat til følge.

Allan har bygget dette fantastiske drivhus selv. Det står i hans have i Fredericia. Se mere på hans hjemmeside: http://www.selvbyggerdrivhus.dk/ 

Selvbyg fra Kjellerup

Mogens fra Kjellerup er næsten færdig med dette vidunderlige drivhus på 36 m2. Mange af materialerne er genbrug.

Skotland

I august 2009 var jeg i Skotland og besøgte et par slotte en weekend. Og sørme om ikke et par af dem havde de mest fantastiske stauderhaver og flotte victorianske trædrivhuse.

Ældre trædrivhus.
Bemærk at man går ned i drivhuset.
Stort "etage" drivhus

Dette drivhus er tegnet engang i 1700 tallet af et par af de dengang førende arkitekter.

Drømmedrivhus...
8 kantet drivhus fra Mors.

Sofus fra Mors har selv bygget dette 8 kantede drivhus.

Kæmpe orangeri fra Årslev

Birgitte og Ivan fra Årslev har selv bygget dette flotte orangeri. Der er brugt ubehandlet træ, som er skåret til og malet med 5 strøg. Døre og glas er genbrug fra et gammelt drivhus. Orangeriet er på 40 m2 og de startede på projektet i 2008, og samlede det i 2009. De sidste detaljer skal laves i 2010. Et fantastisk "byg selv" projekt.

Mesterværk

Lars Brix fra Mørkøv har i 2009 bygget dette mesterværk. Det er bygget af lærketræ og med genbrugsglas fra et gammelt erhvervsdrivhus.

Sommer 2009
Næsten færdig.
Fra Olsker, Bonholm

Her har Mikkel været i gang, nærmest helt fra bunden. Skelettet er konstrueret af eg fra egen skov, og tappet sammen. Glasset holdes på plads med gummilister og lærke træ. Ca 12 m2 stort.

Sydsjælland

Søren fra sydsjælland har lavet et anderledes vægsthus. Det er stadig i byggefasen her ano juni 2010. Se mere på www.stass.dk

http://jowdeet.blogspot.com/

Her en Blog med et lille trædrivhus, bygget af Claus.

Inspireret af trædrivhuset.

Patrick henvente sig til mig i maj 2010 ang tegninger. Han er uddannet Teknisk Designer, så på computeren lavede han sin egen drivhustegning.

Derefter var det bare at gå igang, og resultatet taler for sig selv. Det er blevet virkeligt flot.

Computertegning af drivhuset. Programmet regner selv ud hvor mange materialer der skal bruges.
Østervrå selvbyg

Jesper Legarth fra nordjylland blev indspireret på nettet og har selv bygget dette flotte drivhus. Læs mere på hans hjemmeside:

http://www.majorensworkshop.dk/

Gammelt missionshus
Palle fra Ungstrup i midtjylland har genbrugt stenene fra et gammelt missionshus, og jeg syntes resultatet taler for sig selv. Rigtig charmerende.
Drivhuset måler 4,5 x 6 meter og er næsten 5 meter højt.
Genbrug fra Gl skole i København

Her er brugt vinduer fra en gammel skole.

Her har Morten fra Silkeborg været kreativ. Smukt, simpelt og moderne design.
The White House
Ulfborg Kirkeby ligger i det forblæste vestjylland, og efter to forsøg med købedrivhuse som begge ble lagt ned af vinterstorme, besluttede Inge & Bent at bygge selv. Drivhuset har bestået blæse test. 
Efter at ha samlet glas op fra to knuste drivhuse, besluttede Bent at bruge Plexiglas.
Ser bare råhyggeligt ud.